Dokumenterer fra Bømlo

Refleksfilm, som består av tre tidligere studenter fra Høgskolen i Hedmark på Rena, er nå i full gang med å intervjue ledere i Bømlo kommune om deres erfaringer og opplevelser med «Lederutdanning – helse og omsorg».

De deltok på Lederutdanning helse- og omsorg. Nå deler de erfaringer med filmteamet. Fra venstre: Line Skrede Habbestad, Anne Økland, Hildegard Halleraker (alle gruppeleiar i Habiliteringstenesta), Jorunn J Folgerø-Holm (Rådgjevar, Helse-sosial-omsorg), Jan Henrik Frimannslund (gruppeleiar Habiliteteringstenesta) og Rigmor Linchausen (verksemdsleiar Habiliteringstenesta). Fra Refleksfilm ser vi Lydsjef Lars Nårstad, regissør Mathias Askeland og fotograf Jens Petter Larsen.

De deltok på «Lederutdanning – helse og omsorg». Nå deler de erfaringer med filmteamet. Fra venstre: Line Skrede Habbestad, Anne Økland, Hildegard Halleraker (alle gruppeleiar i Habiliteringstenesta), Jorunn J Folgerø-Holm (Rådgjevar, Helse-sosial-omsorg), Jan Henrik Frimannslund (gruppeleiar Habiliteteringstenesta) og Rigmor Linchausen (verksemdsleiar Habiliteringstenesta). Fra Refleksfilm ser vi Lydsjef Lars Nårstad, regissør Mathias Askeland og fotograf Jens Petter Larsen.

 

Med lyn, torden, snø, hagl og regn som værgudenes innslag til filmingen ytterst i havgapet på Vestlandet, er de tre filmskaperne i gang med å møte en god del av ledergruppen fra Bømlo kommune som har gjennomført de fire modulene i lederutdanningen.  -Hvis det bare var sol og blå himmel, ville det kanskje blitt litt kunstig uansett, sier en av filmskaperne, Jens Petter Larsen i Refleksfilm. Tross alt er det midten av desember og deres oppdrag er ikke å formidle noe glansbilde.

”Bømlosuksessen”
Arbeidstittelen på filmen er ”Bømlosuksessen”. Leder for markedsføringsgruppa ved «Lederutdanning – helse og omsorg», Erik Larsen, forteller at gruppa utviklet fire-fem ulike filmideer. En av disse var ”Bømlosuksessen”, som bygget på et foredrag fra rådgiver Jorunn J. Folgerø-Holm i Helse- sosialomsorg i Bømlo. Hun legger vekt på at ved å delta med så og si alle ledere og mellomledere har de fått felles teoribakgrunn som grunnlag for å reflektere over og utvikle tjenestene. Dette har igjen gitt bedre samhandling og større eierskap til vedtatte planer. Et eksempel er oppslutningen om kommunens kompetanseplan som nå er blitt et viktig strategisk verktøy for kommunen.

Dokumenter
Filmskaperne har frie kreative rammer for arbeidet sitt. Nå gjør de opptak med ledere ved ulike seksjoner og institusjoner/tjenester i Bømlo. I tida før jul redigeres opptakene og settes sammen til det de selv betegner som en liten dokumentar. Markedsføringsgruppa er godt fornøyd med at de velger en dokumentarisk form. Vi jakter jo på å formilde hva denne lederutdanningen gjør med den enkelte leder, med ledergruppa og ikke minst overfor brukerne i kommunen, sier Erik Larsen, som gleder seg til å se de første utkastene.

Filmene skal brukes på hjemmesiden, på Facebook og i den øvrige markedsføringen av utdanningen.

 

Rune Mathiassen fra Fagakademiet i havgapet noen minutter utenfor kommunesenteret i Bømlo.

Rune Mathiassen fra Fagakademiet i havgapet noen minutter utenfor kommunesenteret i Bømlo.